Kladdkaka, mjölkfri & glutenfri

Det här är ett fantastiskt recept, kakan blir perfekt varje gång. Jag har prövat med olika mjölsorter och det går lika bra. Det är lätt att man gör den för ofta för den är så lätt att röra ihop.

Ingredienser:
150 g smält smör, vanligt eller mjölkfritt
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl (vete eller amaranthmjöl)

Om man älskar smaken av kokos och choklad kan man använda bara kokosmjöl men då tar man 1 dl istället. Det suger upp mycket mer vätska.

Gör så här:
1 Sätt på ugnen på 175-200 gr beroende på ugn.
2 Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3 Smöta och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten. Jag använder alltid bakplåtspapper.
4 Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 min (beroende på hur kladdig kakan ska vara). Kakan blir bäst om den får stå kallt 1-2 timmar för då stelnar den och blir fantastiskt mumsig.
5 Servera kladdkakan med grädde eller glass.

NJUT!